De ontdekking van de natuur

Extra's:

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
256
Afmetingen: 
335x255
Verschijningsdatum: 
11/02/2021
EAN: 
9789089898432
Nur-code: 
Bomen en heesters
Uitgever: 
Terra
Druk: 
5

De ontdekking van de natuur

  • Hoogtepunten uit de natuurlijke historie

Vanaf de vroege zestiende eeuw verschenen er in Europa steeds meer studies waarin dieren en planten 'naar het leven' werden beschreven en verbeeld. In de daaropvolgende eeuwen werd het onderzoek naar de natuurlijke wereld verdiept en werd de kunst om die wonderbaarlijke natuur af te beelden geperfectioneerd.

In De ontdekking van de natuur vindt u twintig prachtige en rijk geïllustreerde verhalen over vogels, insecten, bacteriën, draken en nog veel meer. De beschreven ontdekkingen zijn doorspekt met anekdotes over de bijzondere mannen en vrouwen die er tussen 1500 en 1900 voor hebben gezorgd dat wij het leven om ons heen en dat van onszelf zoveel beter begrijpen. Lees over de draak die in 1572 op een akker bij Bologna werd verslagen, over Van Leeuwenhoek, die met behulp van de door hemzelf gemaakte microscoop bacteriën in zijn eigen tandplak ontdekte. Of over hoe de jonge Charles Darwin tijdens zijn reis met de Beagle inzichten kreeg die de basis legden voor zijn evolutieleer.

Hans Mulder is opgeleid als historicus en werkt als conservator natuurlijke historie van het Allard Pierson, de collecties van de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceert over de geschiedenis van het boek en over hoe in de westerse samenleving de kijk op de natuur in de loop der tijd veranderde. Onderwerpen waarover hij ook doceert aan de UvA. Veel van de belangrijkste natuurhistorische handschriften, gedrukte boeken, tekeningen en aquarellen die Mulder in dit boek heeft gebruikt, zijn te vinden in de Artis Bibliotheek, onderdeel van het Allard Pierson.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Adviesprijs:49,99
Prijs:45,00
You save:-10%
Subtitle: 
21 natuurhistorische prenten van bloemen en planten om zelf in te lijsten
Prijs:25,00
Subtitle: 
21 historische prenten om in te lijsten
Prijs:25,99
Subtitle: 
21 natuurhistorische prenten om in te lijsten
Prijs:25,99
Prijs:55,00

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)