Reis naar Suriname

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
224
Afmetingen: 
495x355
Verschijningsdatum: 
28/08/2023
EAN: 
9789089899460
Nur-code: 
Bouwkunst, architectuur
Uitgever: 
Terra
Druk: 
1

Reis naar Suriname

Beschrijving van de Nederlandse bezittingen in Guyana
  • Een facsimile-editie naar de oorspronkelijke uitgave van de Voyage à Surinam van P.J. Benoit

In 1839-1840 verscheen Voyage à Surinam van de Belgische kunstenaar en reiziger Pierre Jacques Benoit. Het boek trok vooral de aandacht vanwege de honderd prachtige steendrukken die het bevatte. De Voyage à Surinam heeft sterk bijgedragen aan het beeld dat men zich in Nederland van Suriname vormde. In vrijwel elke publicatie over de Surinaamse geschiedenis of die van de slavernij wordt het boek genoemd.

160 jaar na de formele afschaffing van de slavernij in Suriname en 150 jaar na de volledige effectuering daarvan verschijnt de Voyage à Surinam nu opnieuw in zijn oorspronkelijke verschijningsvorm. Deze facsimile-editie, met een vertaling van Ger Leppers en een woord vooraf van Ellen Ombre, wordt ingeleid door Carl Haarnack en Garrelt Verhoeven.

Over de auteur en de totstandkoming van de Voyage à Surinam was maar weinig bekend. Haarnack en Verhoeven presenteren in hun inleiding onbekende en opmerkelijke gegevens die nieuw licht werpen op de betrouwbaarheid en betekenis van het boek voor de beeldvorming van het slavernijverleden. Met deze nieuwe editie komt de Reis naar Suriname beschikbaar voor ieder die meer wil weten over de geschiedenis van Suriname in de negentiende eeuw.

Reis naar suriname: beschrijving van de Nederlandse bezittingen in Guyana

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Suriname in 500 oude prentbriefkaarten
Prijs:39,99
Prijs:99,00

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)