Groeten uit Paramaribo

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
288
Afmetingen: 
255x225
Verschijningsdatum: 
26/06/2023
EAN: 
9789089899477
Nur-code: 
Moderne geschiedenis (1870-heden)
Uitgever: 
Terra
Druk: 
1

Groeten uit Paramaribo

Suriname in 500 oude prentbriefkaarten
  • Een nieuwe kijk op Suriname aan de hand van 500 ansichtkaarten

'Groeten uit Paramaribo voert je mee naar het Suriname van de late negentiende en de vroege twintigste eeuw, de tijd van onze moeders en onze voormoeders, en geeft een schitterend beeld van Suriname en de Surinamers.'
- Cynthia McLeod>

Ruim een eeuw geleden was Suriname voor veel westerlingen nog een verre, onbekende kolonie. Men kon zich nauwelijks een beeld vormen van de jonge natie, die zich nog maar kort had bevrijd van de slavernij. Met de opkomst van de fotografie en de ontwikkeling van het postwezen ontstond eind negentiende eeuw een nieuwe manier om een glimp van het leven in Suriname te delen met de rest van de wereld: de prentbriefkaart.

In de hoogtijdagen van dat nieuwe medium, tussen 1890 en 1940, werden in Suriname meer dan duizend verschillende prentbriefkaarten gemaakt. In Groeten uit Paramaribo heeft verzamelaar Carl Haarnack bijna vijfhonderd van deze kaarten bijeengebracht. Ze vormen een prachtige afspiegeling van de wording van Suriname en geven een fraai en indringend beeld van een belangrijke periode in de Surinaamse geschiedenis.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Beschrijving van de Nederlandse bezittingen in Guyana
Prijs:99,00
Prijs:39,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)