Kroniek van de kip

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
304
Afmetingen: 
220x140
Verschijningsdatum: 
05/12/2022
EAN: 
9789089899309
Nur-code: 
Literaire non-fictie algemeen
Uitgever: 
Terra
Druk: 
1

Kroniek van de kip

Het verhaal van een plompe maar pientere vogel
  • Van dino tot diner: dit is het fascinerende verhaal van de kip

De kip kan maar een paar meter vliegen, maar op de een of andere manier heeft deze onwaarschijnlijke evolutionaire afstammeling van T. rex de wereld veroverd. De aarde is nu de thuisbasis van meer dan twintig miljard kippen, minstens tien keer meer dan welke andere vogel dan ook.

In Kroniek van de kip doet Sally Coulthard verslag van de fascinerende reis van de kip - van dinosauriër tot exploitatie. Daarbij onderzoekt ze elk aspect van de geschiedenis van Gallus gallus domesticus: het belang van de kip voor de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen als voedselbron en vechtvogel; haar symbolische rol in religie en folklore en functie in de taal; haar huiselijke plek als eiproducerende metgezel op boerderijen en in achtertuinen; en haar lot als batterijvogel die onze honger naar nuggets moet stillen.

De kip is een vogel waarmee we ons diep vertrouwd voelen maar waar we toch weinig over weten. In dit boek vertelt Coulthard een onderhoudend en opmerkelijk verhaal over evolutionaire verandering, epische reizen over de hele wereld en meedogenloze uitbuiting, maar ook over kameraadschap, vindingrijkheid en de dwaasheid van de menselijke natuur.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Wat bloemen ons vertellen
Prijs:18,99
Prijs:24,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)

E-book ean