Over ons

   

Over ons

Uitgeverij Terra is een toonaangevende uitgeverij van upmarket (geïllustreerde) titels op het gebied van kunst, fotografie, interieur, buitenleven, design, mode en gastronomie.
Aan Terra verbonden auteurs en kunstenaars zijn o.a. fotograaf Maarten Schets, filosoof Alain de Botton, designers Piet Boon, Edward van Vliet en Eric Kusters, en de wereldbefaamde chefs René Redzepi en Massimo Bottura. Uitgeverij Terra is een onderdeel van Uitgeverij TerraLannoo BV.  

 

Uitgeverij TerraLannoo verzorgt de verkoop en marketing van de publicaties van Uitgeverij Terra, de algemene Uitgeverij Lannoo, de academische uitgeverij  Lannoo Campus en van het Michelin-fonds in Nederland.  TerraLanoo bv, samen met Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum en Uitgeverij Meulenhoff Boekerij onderdeel van LannooMeulenhoff, is gevestigd in Amsterdam.

Lannoo is één van de grootste Vlaamse algemene boekenuitgeverijen, bekend om haar uitgaven op het gebied van actualiteit en geschiedenis, gezondheid en psychologie, spiritualiteit, lifestyle en vrije tijd, eten en drinken, kunst en fotografie, reizen en toerisme en kind en jeugd.

Michelin is dé internationale uitgeverij op het gebied van reizen in de breedste zin des woords: accommodatie- en reisgidsen, wegenatlassen en cartografie.

De activiteiten van de Uitgeverij Lannoo Groep zijn uitgebouwd rond Uitgeverij Lannoo nv en LannooMeulenhoff bv.

 

LannooMeulenhoff bv verkoepelt de activiteiten van de Nederlandse divisies van de groep. Deze bestaan uit TerraLannoo bv (de divisie die non-fictieboeken publiceert en de distributie van Uitgeverij Lannoo & Michelin in Nederland verzorgt), Meulenhoff Boekerij (Amsterdam) en Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv. Alle drie de uitgeverijen zijn gevestigd in de Mondriaantoren in Amsterdam.

Meulenhoff Boekerij en Unieboek | Het Spectrum werden in 2010 toegevoegd aan de Uitgeverij Lannoo Groep die daarmee een belangrijke stap in de verwezenlijking van zijn strategische doelen realiseerde. CEO Matthias Lannoo bevestigt dat met deze uitbreiding Lannoo een top drie-positie verwerft op de Nederlandse markt, opnieuw actief wordt op het vlak van fictie en ten gevolge van deze uitbreiding zijn activiteiten verdubbelt. De Uitgeverij Lannoo Groep telt na de overname ca. 300 medewerkers, met een geconsolideerde omzet van circa 95 miljoen euro. Tevens is Lannoo marktleider in het Nederlands taalgebied op gebied van non-fictie.

Meulenhoff Boekerij, gevestigd op de 16e etage van de Mondriaantoren in Amsterdam, is gespecialiseerd in fictie, romans en literatuur. De uitgeverij publiceert onder twee merken - op kwalitatieve marktgerichte wijze - jaarlijks 300 boeken, e-boeken en audioboeken van hoge inhoudelijke en commerciële kwaliteit. Deze merken zijn:

* J.M. Meulenhoff (opgericht in 1895) staat voor een lange historie in kwalitatief hoogstaande literatuur en non-fictie die zich onderscheidt in stijl en kwaliteit. Naast Nederlandse auteurs als Jan Wolkers is J.M. Meulenhoff uitgever van vele internationale schrijvers als Jens Christian Grøndahl, Al Gore, Roberto Bolano, Nick Cave, Günther Grass, Primo Levi, Gabriel García Márquez, Oliver Sacks, Mario Vargas Llosa en Jhumpa Lahiri.
     
* Boekerij is een dominante speler in fictie en non-fictie voor een breed intelligent lezerspubliek, actief in romans, thrillers, fantasy, young adult, populaire non-fictie en bewogen vrouwenlevens. Boekerij is het huis voor succesvolle auteurs als J.K. Rowling, Philip Kerr, John Boyne, Katie Byron, Harlan Coben, Elisabeth Mollema, Nicholas Evans, Nicci Gerrard, Lulu Wang, Lauren Weisberger, Stephenie Meyer, Christopher Paolini, J.R.R. Tolkien en Santa Montefiore.

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, gevestigd op de 15e etage van de Mondriaantoren in Amsterdam, is een van de grootste uitgeverijen in het Nederlands taalgebied van algemene boeken. De uitgeverij is bekend door succesvolle kinder- en jeugduitgaven, reisgidsen en naslagwerken. De uitgeverij publiceert onder zeven sterke imprints:

* Van Holkema & Warendorf (kinder- en jeugdboeken, fictie en lifestyle)
* Van Goor (kinder- en jeugdboeken)
* Best of YA (boeken voor young adults)
* Spectrum (psychologie, gezondheid, werk & management, geschiedenis en actualiteit, gezondheid en eten & drinken)
* Prisma (woordenboeken, taaltrainingen en andere taalproducten)
* Winkler Prins (online encyclopedie en encyclopedische boekuitgaven)

Uitgeverij Lannoo nv overkoepelt de Belgische activiteiten en die bestaan uit Lannoo Uitgeverij (de in Tielt gevestigde divisie die boeken en multimedia publiceert), samen met haar afdelingen Racine (te Brussel) en LannooCampus (te Leuven en LannooCampus Amsterdam NL), Lannoo Graphics (gespecialiseerd in stationery en bagagerie) en DistriMedia nv (het logistieke bedrijf in Tielt dat instaat voor de fysieke distributie van de producten van de eigen divisies en van andere uitgevers).