Wonders are collectible - Nederlandse versie

Taxidermie: verstilde schoonheid
Over het boek

Er is een revival van vlinders en kevers op speldjes, opgezette kuikentjes en vossen. Dieren in hun taxidermische vorm duiken vandaag overal op, van chique appartementen tot luxueuze boetieks. Musea stoffen hun taxidermie-collecties af, terwijl hedendaagse artiesten nieuw leven blazen in deze kunstvorm - denk maar aan Damien Hirst, Koen Vanmechelen of Wim Delvoye.

Dit boek is een Wunderkammer op zich. De mooiste afbeeldingen van dieren en mythes. De wonderbaarlijkste interieurs en meest fantastische kunstwerken. De ultieme schoonheid van de natuur tot stilstand gebracht en geselecteerd door Jeroen Lemaitre, taxidermist van Animaux Spéciaux.


 

Het werk van Jeroen Lemaitre werd eind 2014 opgemerkt door Le Musée des Arts Décoratifs in Parijs. Onder het label 'Animaux Spéciaux' creëert hij kunstschatten met dieren, insecten en vlinders uit de tropen. Onder zijn eigen naam brengt hij exclusieve interieurobjecten uit. Begin 2015 was hij te zien in het programma 'Twintigers' op Canvas. Hij creëerde al werken voor de prestigieuze Londense bar, The Botanist.


Jeroen Lemaitre (1987) is a young man from Leuven whose talent was discerned in 2014 by the Musée des Arts Décoratifs, a museum of the decorative arts and design in Paris. Since then, he has worked under the label of 'Animaux Speciaux' progressing further with his creations using animals, insects and butterflies from the tropics.

Thijs Demeulemeester is een Belgische lifestyle journalist, gespecialiseerd in interieur, hedendaagse kunst en architectuur. Hij schrijft onder meer voor De Tijd, Weekend Knack en SABATO, het weekendmagazine van De Tijd.


Thijs Demeulemeester is a Belgian lifestyle journalist, specialising in interiors, contemporary art and architecture.

 

Technische info

EAN
9789401429696
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 20cm x 26cm
Verschijningsdatum: 06/09/2016
Afwerking: Hardcover
Druk: 2
Aantal pagina's: 176
Uitgever: Uitgeverij Lannoo