Wat u niet mag weten over Turkije

Hoog tijd voor een eerlijk debat
Controversieel boek over het belang van een genuanceerde kijk op Turkije
Over het boek

Turkije en Europa hebben elkaar hard nodig, maar de relatie zit op een dieptepunt. President Recep Tayyip Erdoğan is de man die het in Europese ogen allemaal bijzonder moeilijk maakt. Want Europa mag toch niet toegeven aan de gevaarlijke manoeuvres van deze autocraat?

In Wat u niet mag weten over Turkije nuanceert politicoloog Dries Lesage het eenzijdige beeld. De Europese media en machthebbers gaan te makkelijk voorbij aan de politieke complexiteit in Turkije. De mislukte couppoging van 15 juli 2016 toonde nogmaals aan dat bepaalde oppositiekrachten tot alles in staat zijn. De oppositie en het Westen voeden zelf het draagvlak voor een autoritaire Erdoğan, die een grote legitimiteit onder de bevolking behoudt.

Lesage pleit voor eerlijker en genuanceerder Turkijenieuws. Het kan Turkije en Europa dichter bij elkaar brengen én naar een democratischer Turkije leiden.

over : 

Politicoloog Dries Lesage is professor internationale politiek aan de Universiteit Gent. Door zijn huwelijk met de dochter van Turkse gastarbeiders raakte hij geïnteresseerd in de politiek van het complexe land. Door niet alleen met een (pro­)westerse bril naar Turkije te kijken komt hij tot andere conclusies dan de meeste Turkijecommentatoren en media.

Technische info

EAN
9789401439039
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 21cm
Verschijningsdatum: 25/10/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 352
NUR Omschrijving: Politicologie
Uitgever: Uitgeverij Lannoo