Theatraliteit

Van barok tot Brecht en verder
Over het boek

Aan de hand van diverse thema's behandelen Eric de Kuyper en Emile Poppe het effect van de opvoeringskunsten op toeschouwers van de traditionele podiumkunsten, zoals opera, toneel en ballet. Ook hedendaagse en meer populaire vormen komen aan bod, zoals circus, musicals, festivals, straattheater, mime en zelfs 'tuinkunst'.

In Theatraliteit bewandelen De Kuyper en Poppe een uniek historisch parcours van de wereld van verbeelding: van de barok tot nu met flashbacks naar de Oudheid. Ze illustreren hun beschouwingen met vele voorbeelden in de tekst en honderden afbeeldingen.

Verwacht geen geschiedenis van theaterteksten: Theatraliteit toont in de volle breedte de bronnen van onze hedendaagse beleving van alles wat er aan theater en podiumkunsten wordt getoond.

Eric de Kuyper is een bekende schrijver en tevens acteur, filmer en regisseur. Hij is docent aan de Universiteit van Nijmegen.

over : 

Emile Poppe is evenals zijn collega auteur, docent, onderzoeker, acteur, filmmaker en regisseur. De Kuyper en Poppe zijn experts op het gebied van de podiumkunsten.

Technische info

EAN
9789089893376
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 19cm x 25cm
Verschijningsdatum: 30/07/2015
Afwerking: Gebonden
Druk: 1
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Uitgeverij Terra