Must Eat Nederland

Een eigenzinnige selectie culinaire adressen
Eigenzinnige horecagids van de restaurantfluisteraar
Over het boek

Luc Hoornaert, professioneel al jaren bezig met topproducten en foodie pur sang, is dan wel geen Nederlander, hij kent wel de beste plaatsen om je de Nederlandse keuken op zijn best laten proeven, adressen die ook de culinaire grootheden verrassen.

Van plaatsen waar je kunt genieten van typisch Nederlandse lekkernijen als Hollandse Nieuwe via het overvloedige aanbod aan etnische restaurants als Surinaamse, Indische, Japanse tot toprestaurants waar klinkende namen achter het fornuis staan.
Ondanks de veelzijdigheid van deze selectie hebben alle locaties enkele zaken gemeen: ambachtelijkheid, toewijding en het werken met eerlijke topingrediënten om elk gerecht tot zijn recht te laten komen.
Kortom, een eigenzinnige keuze van soms bizarre, maar steeds bijzondere en authentieke eetgelegenheden, waar telkens de specialiteit van het huis, de 'Must Eat', centraal staat.


Bij het boek hoort ook een app die je kunt downloaden via de iTunes store. De app bevat de adressen uit het boek met alle praktische info. Met bovendien tal van handige functies: bekijk de adressen in de buurt op de kaart, zoek adressen op type keuken, voeg adressen toe aan je favorieten, bekijk een wegbeschrijving...

Luc Hoornaert is al meer dan 25 jaar actief in de gastronomie en bezorgt de zeldzaamste Japanse grondstoffen aan een uitgebreid spectrum van internationale chefs die begaan zijn met kwaliteit. Lange werkverblijven in het buitenland scherpten zijn gastronomische zintuigen aan. Zijn nimmer aflatende zoektocht en nieuwsgierigheid naar goed en lekker eten brachten hem reeds op heel wat plaatsen en gaven hem inzicht in een heel brede waaier aan keukens en bereidingen.


Luc Hoornaert has been active in the field of gastronomy for more than 25 years and provides rare Japanese ingredients to a broad spectrum of international chefs who are passionate about quality. His relentless search and curiosity for good and tasty food has brought him to countless places and has given him an insight into a wide range of kitchens and preparations.

Technische info

EAN
9789401420266
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 18cm x 25cm
Verschijningsdatum: 18/11/2014
Afwerking: Hardcover
Druk: 1
Aantal pagina's: 272
Uitgever: Uitgeverij Lannoo