Micky Hoogendijk

Through the eyes of others, I see me
Over het boek

Micky Hoogendijk groeide op in een internationale art scene. Haar eerste man, Rob Scholte, is kunstenaar en ook haar stiefvader exposeerde als kunstenaar. Zelf stond zij als model en actrice voor de camera. Nu exposeert Hoogendijk voor het eerst haar werk in Museum Jan van der Togt in Amstelveen, waar ook haar stiefvader exposeerde.

De rode draad in het werk van Hoogendijk is kwetsbaarheid en dat zij zichzelf ziet door de ogen van anderen. In dit fotoboek staat haar persoonlijke verhaal met haar foto's waarin haar poppenhuis, dromen en herinneringen, werkelijkheid en fictie, modellen en gender een belangrijke rol spelen. Het gebruik van de camera is mede een ode aan haar moeder. De camera waarmee ze fotografeert, kreeg zij van haar moeder vlak voor deze overleed.

Het voorwoord is geschreven door de wereldberoemde fotograaf Terry O'Neill. Het werk van Hoogendijk bevindt zich in diverse collecties in Europa, de Verenigde Staten en Mexico. Tevens is Hoogendijk een van de fotografen van Iconic Images in Londen.

Micky Hoogendijk (1970) heeft een kleurrijke loopbaan. Ze was als creatief directeur van de Supperclub betrokken bij de internationale uitbreiding van het merk, acteerde o.a. in Goede Tijden, Slechte Tijden en vertrok daarna naar Los Angeles. Ze richtte een filmproductiemaatschappij op en ontwikkelde een videosite voor jonge filmmakers. In 2008 kreeg zij de Best Actress in a Feature Film Award toegekend voor haar rol in de film Blindspot. Vanaf 2009 is Hoogendijk actief als fotograaf en kunstenaar.

Technische info

EAN
9789089897411
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 21cm x 26cm
Verschijningsdatum: 04/04/2017
Afwerking: Gebonden
Druk: 1
Aantal pagina's: 148
NUR Omschrijving: Fotoboeken
Uitgever: Uitgeverij Terra