Atlas van de Nederlandse taal - Editie Vlaanderen

Alles wat elke taalliefhebber altijd al wilde weten over het Nederlands
Over het boek

Taal boeit heel veel mensen. Kijk maar naar het succes van de jaarlijkse zoektocht naar het 'woord van het jaar'. Maar boeken over taal zijn vaak technisch, richten zich op één specifiek aspect en zijn meestal nogal saai. Daar wil deze Atlas van de Nederlandse taal resoluut korte metten mee maken.

Vertrekkend vanuit de vragen die elke taalliefhebber zich wel eens stelt, probeert deze 'atlas' de wondere wereld van taal in het algemeen en de Nederlandse taal in het bijzonder op een boeiende manier in kaart te brengen. Waar ter wereld spreken mensen Nederlands? Wat betekent mijn familienaam? Hoeveel dialecten bestaan er? Waarom ergeren we ons zo aan dt-fouten? Enzovoort.

De vormgeving met infographics en illustraties maakt het boek zeer aantrekkelijk en bijzonder.

Fieke Van der Gucht (°1978) woont in Gent en houdt van lopen en koersen, van lezen en schrijven. Ze haalde een doctoraat in de Algemene Taalwetenschap en werkt halftijds bij Taalonthaal, het academisch schrijfcentrum van de UGent. De rest van de tijd corrigeert, redigeert en schrijft ze teksten als De Kommaneuker. Eerder werkte ze bij leesbevorderingsorganisatie Stichting Lezen (nu: Iedereen Leest).

Foto: copyright Delphine Lebon

Johan De Caluwe is professor Nederlandse taalkunde aan de UGent. Hij doceert er over de vele vormen van variatie in het Nederlands, en heeft met zijn onderzoek en publicaties een toonaangevende stem in het debat over de status van tussentaal en Belgisch-Nederlands.

Mathilde Jansen werkt als wetenschapsjournalist en redacteur o.a. voor NEMO Kennislink en het Meertens Instituut. Ze schreef mee aan diverse boeken over taal en deed de redactie van De taalcanon.

Nicoline van der Sijs is professor Historische Taalkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en senior-onderzoeker bij het Meertens Instituut. Zij schreef al heel wat boeken over taal en ontving o.a. de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor de Geesteswetenschappen.

Technische info

EAN
9789401432924
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 26cm x 33cm
Verschijningsdatum: 09/05/2017
Afwerking: Hardcover
Druk: 2
Aantal pagina's: 272
NUR Omschrijving: Taal en cultuur algemeen
Uitgever: Uitgeverij Lannoo